Legenda Vinului Moldovei este transmisă şi la cea de-a XIV ediţie a expoziţiei „Fabricat în Moldova”, în cadrul căreia peste 20 de companii vinicole, alături de 6 producători de divin şi brandy, participă în premieră cu un stand comun, sub brandul vinicol de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Până pe 1 februarie 2015 vizitatorii sunt aşteptaţi la Centrul Expoziţional Moldexpo din Chişinău, pentru a cunoaşte mai bine vinul de calitate al Moldovei, produs conform tradiţiilor milenare, dar şi cu aplicarea ultimelor inovaţii în domeniu. Participarea companiilor vitivinicole la cea mai importantă expoziţie a anului a fost organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, cu susţinerea partenerului său strategic, proiectul USAID CEED II, transmite IPN.
Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului a menţionat că expoziţia „Fabricat în Moldova” reprezintă o importantă platformă de promovare şi comunicare între vinificatori, parteneri de afaceri şi consumatori. „Pe parcursul evenimentului oferim vizitatorilor o experienţă cultural-cognitivă bogată, pentru ca ei să poată afla totul despre tradiţiile vinificaţiei moldoveneşti, să savureze vinurile, divinurile şi brandy-urile ca adevăraţi cunoscători, să recunoască produsele de calitate aflate sub brandul Wine of Moldova. Avem convingerea că evenimentul va contribui semnificativ la fortificarea imaginii vinurilor moldoveneşti aici, la noi acasă”, a spus Dumitru Munteanu.
În prima zi a evenimentului, a avut loc seminarul „Vinul Moldovei. O legendă vie – activităţi şi perspective”. În cadrul acestuia au fost discutate subiecte care ţin de promovarea brandului comun „Vinul Moldovei” în Moldova şi pe pieţele internaţionale, activităţile curente ale Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, dar şi strategia de stimulare a exporturilor, parteneriatelor şi îmbunătăţirea sectorului vitivinicol. De asemenea, pentru a iniţia consumatorii privind produsele de calitate, pe data de 28 ianuarie a fost organizat un master-class şi degustări de vin şi divin, împreună cu experţii de la Şcoala Vinului. În zilele următoare, pe durata evenimentului, vor mai fi organizate master-class-uri tematice şi degustări, la care au posibilitatea de a participa toţi doritorii.
Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV) este o instituţie publică, organizată printr-un parteneriat public-privat în domeniul implementării de politici în sectorul vitivinicol, creat în rezultatul unui proces de reformă legislativă în industria vitivinicolă.