„Bucuria” îşi continuă activitatea, dar este pe muchie de cuţit
https://www.old.ipn.md/ro/bucuria-isi-continua-activitatea-dar-este-pe-muchie-de-cutit-7966_992486.html
Fabrica „Bucuria” îşi continuă activitatea, dar este pe muchie de cuţit. Întreprinderea are zahăr pentru producerea dulciurilor doar pentru o zi, şi dacă mâine nu i se va furniza zahăr, întreprinderea îşi va sista activitatea. Despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, luni, 5 septembrie, directorul general al fabricii „Bucuria”, Roman Triachin, transmite Info-Prim Neo.
Directorul companiei a declarat că despre deficitul de zahăr s-a ştiut de la începutul lunii august. Atunci, la Ministerul Agriculturii a avut loc o şedinţă unde s-a decis să fie importate în ţară 4500 de tone de zahăr. Pentru a importa zahărul, întreprinderea trebuia să primească un certificat de autorizaţie de la Camera de Licenţiere.
Pentru aceasta este nevoie de un set de documente. Roman Triachin a menţionat că fabrica a avut prea puţin timp la dispoziţie pentru colectarea documentelor, spunând că pentru un certificat de autorizaţie de import este nevoie de un certificat de origine a zahărului care se face în câteva săptămâni, precum şi de actul de expertiză al laboratorului care se află în Marea Britanie şi Germania. Astfel, acest certificat va putea fi obţinut doar la sfârşitul lunii septembrie.
Directorul a declarat că furnizorul de zahăr Compania „Südzucker Moldova” a oferit întreprinderii cantitatea necesară pentru ziua de luni, iar pentru cea de marţi zahăr nu există. „Sperăm că mâine vom avea zahăr. Dacă nu ne va furniza, riscăm să sistăm activitatea”, a spus directorul general.
Directorul financiar al SA „Bucuria”, Ecaterina Cechina, a spus că tot în aceste zile urmează să fie încheiat contractul cu compania „Südzucker Moldova” pentru furnizarea zahărului pe viitor. Un astfel de contract a expirat la 1 august curent.
La sfârşitul săptămânii trecute, în presă au apărut informaţii precum că „Bucuria” îşi va sista activitatea din insuficienţă de zahăr.