Franzeluţa lansează o nouă linie de producere a pâinii

Combinatul de panificaţie „Franzeluţa” SA, în care statul deţine 52% din acţiuni, lansează o nouă linie de producere a pâinii, complet modernizată. Reprezentanţii societăţii susţin că noua linie  va aduce mai multă calitate şi profit. Utilajele au o capacitate de producere de 28 de tone de pâine în 24 de ore. În componenţa pâinii va fi sare iodată, făină fortificată cu fier şi acid folic, iar amelioratorii şi componentele aditive superficiale se vor exclude. De asemenea, va spori porozitatea pâinii, iar coaja va fi mai subţire, transmite IPN.

Pentru linia de producere prezentată astăzi, 31 martie, dar şi pentru alte două care au fost lansate mai devreme şi încă trei care urmează să fie asamblate în viitorul apropiat, întreprinderea a contractat un împrumut bancar de la o bancă comercială din ţară. Utilajele noi  au fost aduse din Italia, Slovenia, Slovacia şi Germania.

„La ora actuală producem 30 de reţete de pâine, iar altele 5 urmează să fie puse în consum. Vom fi într-o continuă schimbare, cred că e şi cazul, „Franzeluţa” are deja 67 de ani, iar până acum nu s-au făcut investiţii în ea”, a spus director general, Victor Cojocaru, cu prilejul lansării noii linii.

La eveniment a fost prezent şi liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, care a iniţiat, pe când era prim-ministru, planul de renovare şi modernizare a industriei de panificaţie. „Este foarte important că întreprinderea a realizat acest plan de investiţie. Astfel, „Franzeluţa” a devenit mai competitivă, oamenii au în continuare loc de muncă, iar noi, consumatorii, avem produse de calitate”, a spus liderul PLDM.

Pâine socială nu va fi produsă la această linie modernizată. Costurile utilajelor şi a procesului de fabricaţie sunt prea mari pentru a fi exploatate pentru astfel de pâine, a spus Olga Niculica, şefa laboratorului centra la întreprindere. „Pâinea socială se produce în continuare pe liniile vechi, după aceeaşi reţetă, fără nicio schimbare.

„Cred că pe o linie nouă se merită să apară produse noi, cu alte adausuri naturale decât până acum. Foarte mult timp am fost legaţi de liniile vechi, care nu ne ofereau ocazia să automatizăm procesul de fabricaţie. Pot să spun că liniile vechi sunt la fel de productive ca să acopere şi producţia pâinii sociale”, a precizat Olga Niculica. În urma aplicării noilor tehnologii, „Franzeluţa” se aşteaptă că îşi va spori competitivitatea pe piaţă şi calitatea produselor de panificaţie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.