Creştinii ortodocşi prăznuiesc duminică, 28 martie, Floriile. Este ziua în care Iisus a intrat în Ierusalim întâmpinat cu crengi de smochini, curmal şi măslin. În această zi, în biserici se sfinţesc, prin rugăciune şi stropire cu agheasmă, ramuri înmugurite de salcie, care se împart apoi creştinilor, a comunicat pentru Info-Prim Neo, protoiereul mitrofor Ioan Ciuntu de la Biserica „Sf. Teodora de la Sihla”.
Duminica Floriilor este ziua când s-a vestit venirea pe pământ a Împărăţiei Cerurilor. Această zi se mai numeşte Duminica Stâlpărilor, de la ramurile înfrunzite de salcie care se aduc spre sfinţire. „Aceste crenguţe amintesc de ramurile de smochini, curmal şi măslin, cu care a fost întâmpinat Mântuitorul, după ce l-a înviat pe Lazăr din morţi. După ce sunt stropite cu agheasmă, acestea sunt duse acasă şi sunt puse la icoane, la uşi şi la ferestre pentru a alunga răul din casă”, a menţionat părintele Ioan Ciuntu.
În această zi, creştinii care au ţinut post se împărtăşesc şi au dezlegare la peşte. Potrivit tradiţiei populare, este bine ca apicultorii să înconjoare în ziua de Florii stupii cu crengi sfinţite, iar agricultorii să îngroape mugurii sub brazdă. În vreme de furtună, muguri sfinţiţi la Florii, se pun pe foc, pentru a împrăştia norii şi grindina.
Duminica Floriilor este prăznuită în fiecare an cu o săptămână înainte de Sfintele Paşti. Se spune că, cum va fi vremea de Florii, aşa va fi şi ziua de Paşti.