Problema poluării aerului la Bălţi e pe cale de a fi rezolvată, Ministerul Mediului

Problema poluării aerului la Bălţi este pe cale de a fi soluţionată, fapt care va exclude riscul ca 3 agenţi economici din oraş să-şi închidă afacerile, care au de suferit din cauza acestor poluanţi. Ministerul Mediului a răspuns la o solicitare a IPN comunicând că emisiile poluante din aer sunt provocate de materia primă folosită de un agent economic din regiune. În câteva zile, acest agent economic va termina stocul de materie poluantă.

În cadrul şedinţei operative a executivului de luni, 4 mai, premierul s-a interesat de situaţia din municipiul Bălţi, în vederea evitării unor incidente la capitolul poluării mediului, care ar putea pune în pericol sănătatea populaţiei din regiune şi activitatea agenţilor economici. „Rog Ministerul Economiei şi Ministerul Mediului să găsească soluţii pentru a rezolva această problemă şi pentru a evita situaţia în care peste 2500 de oameni să rămână fără locuri de muncă”, a cerut Chiril Gaburici.

Ministerul Mediului a inform că poluarea mediului are loc într-o zonă restrânsă din municipiului Bălţi, iar după şedinţa executivului la Inspectoratul Ecologic de Stat, viceministrul Lazăr Chirică şi Vitalie Curărari, şeful Inspectoratului au convocat administraţiile întreprinderilor vizate. Agentul economic care utilizează în procesul de producere substanţe care eventual ar polua mediul ambiant pe o rază mică şi ar periclita calitatea producţiei finite a altor întreprinderi a comunicat că în câteva zile epuizează stocul de materie primă şi că în procesul tehnologic vor surveni schimbări radicale, prin substituirea cu materie primă inofensivă mediului înconjurător.

Încă anul trecut, trei agenţi economici: Gebauer&Griller, Draexlmaier, Elektromanufacturing au sesizat autorităţile că activitatea lor este periclitată din cauza oxidării producţiei finale, provocată, din punctul lor de vedere, de emisiile poluante din aer rezultate în urma anumitor activităţi industriale din zonă. În iulie 2014, a fost creată şi o comisie guvernamentală care să soluţioneze cazul, însă rezultatele activităţii acesteia aşa şi nu au fost prezentate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.