Bibliobuzul Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” se va deplasa în mai multe localităţi ale raionului Drochia, unde vor avea loc întâlniri cu scriitoarea Claudia Partole, originară din Cotova, Drochia, şi Claudia Balaban, directorul general al bibliotecii. Bibliobuzul va ajunge în raionul Drochia în zilele 23-24 august, în cadrul Campaniei Naţionale „BiblioMobilizarea Pro-Lectură”, transmite IPN.
Potrivit organizatorilor evenimentului, prima întâlnire, care se va desfăşura pe 23 august la Biblioteca publică din satul de baştină al scriitoarei Claudia Partole, va fi urmată, în aceeaşi zi, de participarea la Festivalul raional „La izvorul dorului”. Pe 24 august, vor avea loc întâlni cu cititorii la Biblioteca pentru Copii din Drochia şi în localităţile Ochiul Alb, Mândâc, Dominteni. Copiii participanţi la aceste evenimente vor avea ocazia să beneficieze de serviciile Bibliobuzului, care le va oferi acces la o colecţie variată de cărţi tipărite şi electronice, programe educaţionale şi jocuri electronice.
BiblioMobilizarea Pro-Lectură este un program naţional de promovare a lecturii, lansat de Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” în iunie 2014, cu scopul de a oferi acces la lectură, cunoaştere, informaţie şi cultură, la servicii moderne de bibliotecă copiilor şi adolescenţilor din Republica Moldova.
Programul de activităţi organizate în cadrul Campaniei BiblioMobilizarea Pro-Lectură include deplasări cu Bibliobuzul în diferite localităţi ale republicii, întâlniri ale copiilor cu scriitorii, lecturi publice, concursuri, împrumut de cărţi şi alte tipuri de documente, activităţi educaţionale pentru copii, activităţi de instruire în vederea utilizării securizate a tehnologiilor informaţionale, vizionări de filme, jocuri educaţionale electronice, informare şi comunicare pe internet.
Bibliobuzul este dotat cu o colecţie de circa 900 de cărţi tipărite şi 600 de cărţi electronice, CD-uri, DVD-uri, conexiune internet Wi-Fi, 3 laptopuri şi 3 computere tablete, 2 eBook readere, proiector şi ecran de proiecţie. Proiectul este susţinut financiar de Japonia prin Programul „Kusanone”.