Union Fenosa, promotor al Orei Planetei
RED Union Fenosa lansează un apel de aderare la iniţiativa globală „Ora Planetei”, marcată în acest an sâmbătă, 27 martie, transmite Info-Prim Neo.
Într-un comunicat de presă al companiei se spune că, deşi Republica Moldova este o ţară mică în comparaţie cu marele state ale lumii, consumul său de energie s-a majorat esenţial în ultimul deceniu. „Cererea crescândă conduce inevitabil la mărirea capacităţii de generare, aceasta având un impact negativ asupra mediului prin eliminările de carbon şi noxe”, se menţionează în comunicat.
RED Union Fenosa precizează că promovează mai multe iniţiative de protejare a mediului, inclusiv prin responsabilizarea consumului de energie. Este în derulare un amplu program de promovare de către întreprindere a eficienţei energetice, care constă în popularizarea măsurilor practice de economisire a energiei şi de minimalizare a impactului negativ asupra mediului.
Acţiunea „Ora Planetei”, iniţiată în 2007 de World Wildlife Fund (WWF) în Sidney (Australia), armonizează perfect cu planul de eficienţă energetică al RED „Union Fenosa”, motiv pentru care administraţia întreprinderii a luat hotărârea de a se solidariza cu milioanele de persoane care pledează pentru un mediu mai curat , se mai spune în comunicat.
RED „Union Fenosa” a lansat şi un apel către clienţii săi, invitându-i să adere la acţiunea dată şi să-şi demonstreze ataşamentul prin deconectarea voluntară şi rezonabilă a aparatelor, corpurilor de iluminat şi a instalaţiilor consumatoare de energie electrică timp de 60 de minute, sâmbătă, 27 martie, ora 20.30.
Iniţiativa este susţinută de Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „GUTTA-CLUB”, care deja al doilea an participă în comun cu RED „Union Fenosa” la acţiunile de promovare a scopurilor enunţate.
Demarând cu 2 milioane de persoane în 2007, care au participat pentru prima dată în Sydney (Australia) la Ora Planetei, în 2009 acţiunea a implicat 1 mlrd de persoane în peste 1000 de mari oraşe ale lumii.
WWF este una dintre cele mai mari şi respectate organizaţii de menţinere a mediului, cu peste 5 mln de susţinători şi cu o reţea globală activă în peste 100 de ţări. Scopul WWF este de a opri degradarea mediului natural al planetei şi de a construi un viitor în care oamenii vor trăi în armonie cu natura, prin menţinerea diversităţii biologice a planetei, asigurându-se că utilizarea resurselor naturale ce se reînnoiesc este durabilă, şi promovând reducerea poluării şi a consumului iresponsabil de resurse.