Doi bucătari moldoveni au fost selectaţi pentru un eveniment gastronomic la nivel mondial

1300 de bucătari-şefi de pe 5 continente, printre care şi 2 moldoveni, vor pregăti, în data de 19 martie, meniuri franceze în restaurantele în care activează. Ambasadorul Franţei la Chişinău, Pascal Vagogne, a declarat într-o conferinţă de presă că iniţiativa a venit în vara anului trecut, din partea renumitului bucătar-şef Alain Ducasse, care a propus ca pe 19 martie să fie organizat un eveniment gastronomic la nivel mondial pentru a celebra astfel bucătăria franceză, transmite IPN.

5 bucătari-şefi din Moldova şi-au prezentat meniurile pentru a fi jurizate la Paris de către un comitet internaţional. Meniurile prezentate de Victor Mitin şi Alexei Poleakov au fost desemnate ca cele mai reuşite şi vor fi prezentate gurmanzilor moldoveni în seara de 19 martie la un preţ de 850 şi, respectiv, 1600 de lei. Meniurile vor conţine produse selecte, ca fuagra, caviar, piept de raţă, cotlet de vițel şi sparanghel. Bucatele vor fi asortate cu vinuri franceze.

Ambasadorul Pascal Vagogne a mai spus că dineul francez se va desfăşura sub genericul: „Gout de France/Good France” şi este o ilustrare reală a ospăţului gastronomic al francezilor, înscris de UNESCO în 2010 pe lista patrimoniului cultural nematerial al omenirii.  „Ambasada Franţei în Moldova speră că această serată gastronomică va marca sufletele moldovenilor şi va contribui la dezvoltarea bucătăriei şi produselor franceze în Moldova”, a menţionat ambasadorul francez, Pascal Vagogne.

Diplomatul a adăugat că evenimentul îşi mai propune să promoveze la nivel mondial bucătarii-şefi şi să-i ajute la stabilirea unor colaborări pe viitor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.